Onze voeten krijgen genoeg te voortduren en vaak staan we daar niet bij stil. Voor mij is een voetmassage een vast onderdeel van de avond binnen het gezin: Even ontspannen door de voeten onder handen te nemen en daarmee het functioneren van het hele lichaam  te ondersteunen. Kinderen zijn ook dol op het krijgen van een voetmassage!

De werking
Ik gebruik het onder andere om de weerstand te verhogen, rugklachten te verminderen en spijsvertering te stimuleren of  te kalmeren. Een voetmassage stimuleert de doorbloeding van de voeten en is door middel van reflexzones verbonden met de rest van het lichaam. Door te masseren wordt de gezondheid versterkt, want het schakelt het  zelfgenezend vermogen van het lichaam in. Het is dus een hele natuurlijke manier van het herstellen van je lichamelijke balans. Veel mensen zitten automatisch al aan bepaalde plekken op hun voeten die in verbinding staan met andere plekken in het lichaam waar ze klachten ervaren.

 

De geschiedenis van de voetmassage

Voetmassage in het oude EgypteVoetmassage werd op deze manier ruim 3000 jaar geleden  als therapie al toegepast in landen als Egypte, China en India. Men had toen al ontdekt dat via reflexpunten op o.a. de voeten, de organen en weefsels op een positieve manier beïnvloed kunnen worden. In heel veel landen is (voet)massage nog steeds een vanzelfsprekende methode om aandacht te geven aan de gezondheid. En gelukkig vinden ook in het Westen steeds meer mensen de weg naar de ontspanning. Geen overbodige luxe aangezien heel veel mensen grote druk ervaren in hun dagelijks leven. Uiteindelijk gaat het om het vinden van de juiste balans, zodat alles met plezier is vol te houden. En dat fysieke klachten voorkomen of weggenomen kunnen worden. Er zijn in de Nederlandse zorgverlening pioniers op het gebied van beleid maken die er voor pleiten meer nadruk te leggen op gezond blijven, dan op beter worden. “Beter voorkomen, dan genezen”-principe. In de praktijk ligt het soms iets gecompliceerder, maar het basisprincipe “goed voor jezelf zorgen” blijft altijd van kracht.

 

Ultiem genieten
Daarnaast is het ook gewoon heel lekker om een goede voetmassage te krijgen. Sommige mensen boeken een aparte voetmassage als voetreflexzonebehandeling, andere mensen vinden het fijn als een voetmassage is geïntegreerd in een algehele ontspanningsmassage. Maar ook op het werk kan het fijn zijn om even kort te ontspannen en weer herladen aan de slag te kunnen. Een voetmassage heeft namelijk hetzelfde effect als een powernap, het geeft weer even een energie boost!

Write a comment

voetmassageB ij de reflexzone voetmassage gaat men er vanuit dat het hele lichaam weerspiegeld in de voeten weerspiegeld wordt. De zones in de voeten hebben direct verbinding met lichaamsdelen en organen. Als mensen bijvoorbeeld rugklachten hebben, dan is dat terug te vinden tijdens de voetmassage. Door de voetreflexzonemassage wordt de rest van het lichaam in positieve zin beïnvloed en wordt de zelfgenezende kracht van het lichaam aangesproken en ondersteund. Zo kan er weer evenwicht in het lichaam ontstaan. Voorbeelden van klachten waarbij voetreflexmassage bij kan ondersteunen zijn o.a. spanningen in het nek/schouder/ruggebied, problemen bij spijsvertering en hoofdpijnen. Naast dat een voetmassage positieve effecten heeft is het ook vooral lekker. Onze voeten hebben vaak genoeg te verduren en het is heel ontspannend als voeten even goed worden gemasseerd.
Tijdens de massage, ligt u aangekleed op de massage tafel, maar indien gewenst, is het ook mogelijk de massage zittend uit te voeren.  Een broek/rok waarbij het mogelijk is om de onderbenen en knieën vrij te maken, is aan te raden. Anders is afdekken met een handdoek ook mogelijk. Op deze manier is het zeer geschikt om te boeken voor uw bedrijf op locatie: uw personeel kan op eenvoudige wijze in het zonnetje gezet worden, ontspannen en weer herladen aan de slag. (Informeer naar de mogelijkheden).

Deze massage is ook te combineren met een ontspanningsmassage en is ook een onderdeel van de 90 minuten massage.

Let op: Sommige drukpunten zijn niet aan te raden tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Mocht u zwanger zijn, dan verzoek ik u vriendelijk dit te melden voor het begin van deze behandeling.