Deze september is het alweer 15 jaar geleden dat ik ben begonnen met mijn praktijk door te starten met masseren en dit later uit te breiden met coachingsessies en fluistersessies. En komende november vier ik dat ik 5 jaar geleden de sleutel kreeg van eerste mijn praktijkruimte op de huidige locatie heb, namelijk in Driebergen. In dit jaren is veel gebeurd: vele sessies geleerd, veel bijscholing gehad (en nog steeds) en veel geleerd! Mooi om op terug te kijken.

Waar ik niet zoveel oog voor had is dat mijn prijzen in de loop der jaren onveranderd bleven, terwijl ook ik te maken heb met inflatie en toenemende kosten waaronder huurkosten. Vorig jaar heb ik al de keuze gemaakt om mijn massageprijzen verspreidt over twee jaar meer marktconform te maken, want daarin was ik niet meegegroeid. Daarbij zijn de massages die ik nu geef ook anders dan dat ik ooit starten. Naast de ontspanning, zijn de massages holistisch waardoor ook diverse helingstechnieken, soms een stukje fluisteren en verdieping op sociaal-emotionele aspecten waar nodig worden meegenomen. Dat geeft zowel meerwaarde als verdieping aan de massages. Om daarin een natuurlijke balans te vinden voor de ontvangers en mij als gever, heb ik er daarom voor gekozen om twee jaar achter elkaar de massages iets in prijs te verhogen, namelijk 2,50 per jaar. De nieuwe prijzen vanaf 1 november komen daarmee op:

  • 30 minuten 35,00 (strippenkaart 140,00)
  • 60 minuten 57,50 (strippenkaart 230,00)
  • 90 minuten 77,50 (strippenkaart 310,00)

De fluistersessies zijn de afgelopen 10 jaar niet in prijs gewijzigd, terwijl ook hier geldt dat voor mij onkosten (huur, brandstof) en vooral mijn ervaring en kennis is toegenomen. Een lieve cliënte attendeerde mij hierop met haar feedback dat ik, in verhouding tot de tijd, energie en de input die ik lever, een laag tarief hanteer. Met name omdat ik de tijd voor een sessie neem die nodig is, zodat het een afgerond geheel is en ik geen meerprijs reken als een sessie meerdere uren duurt. Ook hier ben ik op zoek gegaan naar een balans die voor mij klopt. Ik heb besloten elke sessie te verhogen met 10,00, zodat het verschil op de kostprijs niet heel groot is, maar mijn kosten beter gedekt worden.

Vanaf 1 november zijn de nieuwe prijzen:

  • Fluistersessie op locatie 160,00
  • Fluistersessie in de praktijk 110,00
  • Fluistersessie per mail voor 1 persoon 60,00
  • Fluistersessie per mail voor 2 personen tegelijkertijd 90,00

Uiteraard kunnen alle cadeaubonnen en strippenkaarten (4 betalen, 5 halen) die voor 1 november zijn gekocht gewoon worden gebruikt tot de aangegeven geldigheidsdatum.