Nek en schouderklachten zijn een veel gehoorde klacht. Stress, een verkeerde houding tijdens het werk en (dagelijkse) overbelasting zijn doorgaans de aanleiding daartoe. De bijbehorende klachten zijn gespannen spieren, stijfheid, pijn, vermoeidheid, verminderde flexibiliteit en soms zelfs krachtverlies. Mensen hebben dan ook vaker last van hoofdpijnen die voortkomt uit de vastzittende spieren.

Nek en schouderklachten kunnen er voorzorgen dat mensen de spieren nog minder gaan gebruiken met als gevolg dat de klachten alleen maar toenemen. Een nek-schoudermassage helpt de klachten te verminderen door de spieren weer los te maken waardoor bewegen weer prettig voelt. Nek-schoudermassage is altijd een onderdeel van mijn lichaamsmassages en werk ook preventief doordat het een tegenwicht geeft tegen de belasting en de stress van het dagelijks leven.

Blijven lopen met nek en schouderklachten verergert het probleem wat uiteindelijk doorwerkt naar de rest van het lichaam en met name de rug en de borstspieren die dan ook gespannen worden. Daarbij biedt massage een moment voor uzelf, zodat u herladen weer aan de slag kunt met dat wat u belangrijk vindt in uw leven.

 

Write a comment