Ik ben masseuse geworden omdat ik het zelf een heerlijke manier van ontspannen vind en massage altijd al deel uitmaakt van mijn leven. In mijn jeugd ben ik opgegroeid als dochter van een masseuse en ik werd dan ook regelmatig gemasseerd of mocht als voorbeeld dienen om te laten zien hoe je nu echt ontspant tijdens een massage: soms is het moeilijk om het bewegen van je arm, been of hoofd volledig over te laten aan de persoon die je masseert.

Leren masseren
Naast dat ik het leuk vond om te ervaren, vond ik het toen al leuk om zelf ook anderen te masseren. Mijn grote zus vroeg mij (toen 7 jaar) regelmatig om een rugmassage en ook mijn vriendin op de middelbare school greep menig tussenuurtje aan voor een korte rug/stoelmassage. Tijdens mijn studie ontwikkelingspsychologie, besloot ik dat ik masseren zo leuk vond dat ik mij wilde professionaliseren en heb ik diverse massagecertificaten behaald om als masseuse te kunnen gaan werken. Vanaf 2004 ben ik na het mogen oefenen van massages bij diverse mensen, ook professioneel gaan masseren in mijn praktijk aan huis. In verband met meerdere verhuizingen, heb ik mijn praktijk gehad in Bilthoven, Houten, Leusden, Driebergen en nu in Veenendaal.

Volwassenen
Als masseuse vind ik het fijn om een moment van rust en ontspanning te creëren voor mijn cliënt. Even niets moeten, verzorgt worden, gespannen spieren die los worden gemaakt en een comfortabele, rustgevende sfeer. Een massage moet een cadeautje zijn: voor jezelf of van een ander gekregen. Soms worden er persoonlijke gesprekken gevoerd (ik hanteer hierbij dezelfde zwijgplicht die ik als psycholoog heb) en soms is het genieten in stilte. Niet moet, aanpassen van de massage kan, het belangrijkste is dat mensen zich prettig voelen.

Baby&Kind
Daarnaast masseer ik ook kinderen en baby’s of geef les hierin tijdens een korte privécursus. Bij kinderen is het natuurlijk belangrijk dat het fijn en leuk is. De benamingen van bepaalde grepen zijn speelser, de sfeer is luchtiger en de duur is korter. En mocht papa of mama zelf ook even op de tafel willen liggen, dan is dat geen probleem, want er is genoeg speelgoed om mee te spelen.

Lifestyle
Ook buiten mijn praktijk ben ik masseuse: massage is een natuurlijk onderdeel van ons gezinsleven. Onze kinderen zijn er gek op en vragen dagelijks om een massage van bijvoorbeeld de voetjes of ruggetje. Als partners masseren we ook elke avond de voeten en eventueel gespannen rugspieren. Massage is niet alleen prettig, maar verbetert ook de gezondheid/voorkomt klachten. Vaak zie je dat mensen die veel hoofdpijn hebben al langer lopen met stress en gespannen spieren. Het is niet erg om een druk leven te hebben, maar het is wel fijn om de balans te houden.

(Om misverstanden te voorkomen: Ik geef alleen professionele massages. Als mensen meer willen dat dit  , dan is mijn advies om verder te zoeken.)

Write a comment