Gezonde en ontspannen werknemers werken beter en met meer plezier. Om de werkdruk goed aan te kunnen, ziekteverzuim terug te dringen en geen fysieke klachten te krijgen van specifieke lichaamshoudingen, is het belangrijk om korte momenten van rust in te plannen en spieren los te maken. Ik kom hiervoor als gecertificeerd masseuse naar u toe! De bedrijfsmassages kunnen gewoon in de werkruimte plaatsvinden of in een aparte ruimte indien mogelijk. Tijdens de bedrijfsmassage worden hoofd, nek, schouders, armen en rug gemasseerd. Maar een voetmassage is ook mogelijk. Men kan tijdens de massage de kleding gewoon aanhouden. Normaal gesproken duurt een bedrijfsmassage 20 minuten p.p.

Aangezien ik op locatie werk (provincie Utrecht), is mijn starttarief 50 euro (excl. btw). Daarna rekenen ik 20 euro (excl. btw) per massage (duur 20 minuten). Het minimaal aantal deelnemers is 3.

Massages & Fiscale mogelijkheden
Massages zijn volledig aftrekbaar
Wist u dat de kosten die een organisatie maakt voor het inhuren van een bedrijfsmasseuse aftrekbaar zijn van de belasting? U kunt de massages opnemen in uw arbo-plan of opnemen in de werkkostenregeling.

Arbo-Pan
Massage geldt als ‘vrije verstrekking’ Arbo. Om dit te laten gelden is een aantal voorwaarden opgesteld. Voldoet u aan de voorwaarden dan is de massage fiscaal volledig aftrekbaar als bedrijfskosten en kan deze dus worden meegenomen in de opgave loonbelasting en omzetbelasting van uw bedrijf. U ontvangt hiervoor nette facturen.
Daarnaast is voor uw werknemers goed om te weten dat er geen bijtelling is van “loon in natura”.Voorwaarden voor een bedrijfsmassage:

  • U hebt als werkgever een arboplan en de massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan met het oog op het verkleinen van de kans op beroepsziekten als stress, burn-out of RSI. ;
  • De massage vindt tijdens werktijd plaats;
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen;
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.
Werkkostenregeling
Per 1 januari 2011 is voor werkgevers de werkkostenregeling ingegaan. Deze regeling wordt verplicht gesteld per 1 januari 2015. In de werkkostenregeling mag u 1,6% van het totale fiscale loon (vrije ruimte) gebruiken voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel zoals kerstpakketten, bedrijfsfitness en massage.Wanneer u uw medewerkers massage aanbiedt als onderdeel van een arbo-plan dan valt dit buiten bovengenoemd forfait, waardoor de ruimte van 1,6% ongemoeid blijft. Massage aanbieden vanuit een arbo-plan kent geen maximum en kunt u onbeperkt aanbieden inclusief de fiscale voordelen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij het Ministerie van Financiën (art. 3.7)
Wilt u uw werknemers verrassen met een ontspannende bedrijfsmassage of liever herhaaldelijk laten behandelen? Massage Praktijk de Opwaartse Spiraal is gevestigd in Veenendaal en komt in heel provincie Utrecht bij u langs. Informeer naar de mogelijkheden!

Write a comment